Travspelmm.

 

besöksräknare

besöksräknare År 2017 besöktes sidan 17.327gånger.

     

Inför V75Inför V86 

 

 

    Här kan du läsa om alla Hästar som startar.

    All infomation du behöver finns att läsa här.

 

                         ATG 

 


   Annons

                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                    

                                                                                                                   

 
 

                                                         Annons

                                      

Så börjar du med trav

 

 

 

 

 V75-tips Umåker 21 april Månprinsen AM kan ta sjunde raka trots dödens T.Uhrberg

I år har Gunnar Melander 83 i segerprocent och Ulf Ohlsson 108 vinster på 601 lopp fram till i onsdags.

Ja, jag litar fullt ut på de framgångsrika kuskarna som kör mina spikar Månprinsen AM respektive Disco Volante i V75.

Ulf hade 18 i segerprocent i onsdags, men han ska köra 22 lopp till under torsdag, fredag och lördag innan det är dags att sitta upp bakom Disco Volante, så antalet segrar lär öka fram till den starten i V75-6.

Mycket talar för en glödande het spetsstrid mellan Sambuca Knight, Västerbo Grosbois och National Prince, så det det ska bli intressant att se hur Ulf gör med den klart startsnabbe Disco Volante från spår sju bakom bilen. Laddar han? Eller låter han de andra slåss om täten och när den striden är över så kör han till.

Spännande, eller hur?!

Månprinsen i grymt slag

Gunnar Melander har fem segrar i år på sex lopp. Ja, han är 100-procentig med Månprinsen AM, tre starter och tre vinster. Hans 11-årige stjärna har sex raka fullträffar – och jag är inne på att det också blir sju även om han får dödens på ledande Lome Brage.

Även om Månprinsen AM infriar förväntningarna kan det bli miljonutdelning. Han var nyligen ute på V86 på Bergsåker och vann på tangerat svenskt rekord, då spelad till 1,17 på toton. Utdelning? Jo, till slut närmare 1,9 miljoner för åtta rätt.

Fler än två i Guld – det ni!

Merparten av spelarna kommer endast att strecka Digital Ink och Cruzado Dela Noche i Guld. Mot det finns inget att anmärka.

Men, med bara de två i V75-3 blev systemet tråkigt, så jag streckar också två kantbollar, nämligen Beau Mec och Alkalizer Am.

Beau Mec slog In Van Sund, On Track Piraten och Volstead vid V75-vinsten i juli. Och, Alkalizer Am har härdats i Frankrike och var senast tvåa i Sverige-comebacken på 1.10,2/1640a när Day or Night In vann. Skulle någon av de två vinna är det korsdrag i kuponghögen. Och, båda mina rysare ska tävla barfota.

Riktigt bra chansspik senast

Senast blev det fem rätt på både det stora och det lilla systemet. Chansspiken på det lilla, knappt 8-oddsaren Lesperanza , satt klockrent och det blev några hundralappar i ren vinst. Givetvis är siktet nu inställt på sju rätt och ska jag ha någon chans i Guidens V75-tipstävling oss tränare emellan är det dags för en riktig fullträff. Mitt system här jämfört med det i Guiden skiljer sig åt något, mest därför att jag tagit ut svängarna ordentligt i systemförslaget nedan. Det i Guiden är mer piffigt beige.

Spår två ska vara spår två bakom bilen

Jag och övriga tränarkåren tycker inte att den som valt spår två i stora lopp ska flyttas ner till innerspåret bakom bilen om hästen med spår ett stryks.

Ett exempel; i Elitloppet väljer du spår två med din häst därför att den inte är tillräckligt startsnabb för att ta ledningen men från spår två är han ju redan ute i andraspår och han har kapacitet att plocka ner motståndet från dödens. Då händer det som inte får hända – hästen som har spår ett bakom bilen stryks strax före start och helt plötsligt har din häst fått ett näst intill hopplöst utgångsläge.

Visst finns det en och annan avigsida med förslaget. Det ekipage som har spår nio ska följa den som har spår två fram till dess att bilen släpper starten, men direkt då det händer kan ju det ekipaget satsa på att ta sig fram till tätposition då spår ett är helt fritt. Jag tror inte att det scenariot blir så värst vanligt, så jag tycker att det här förslaget är bra.

Travtränarnas Riksförbund kommer att delge sina synpunkter till de som styr svensk travsport. Om det sedan går igenom och blir verklighet är en annan sak.

Jag vill till och med gå ett steg längre och införa det även i V75, ja i stort sett i alla lopp då det gagnar de flesta aktörerna, inte minst spelarkåren.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 2 Makethemark vann efter ett vasst avslut i årsdebuten, så han har ett klart plus gentemot 4 Diamanten och 6 Muscle Hustle, vilka nu gör årsdebut efter fem månaders tävlingsvila. Dessutom kan Makethemark gynnas om de två utkämpar en tuff spetsstrid. Men, jag gör som i princip alla andra, alltså streckar de tre. Tråkigt? Visst, men spelpolitiskt korrekt.

V75-2: 7 Prosperous ska enligt Markus Lindgren vara en lika stor talang som Disco Volante var som 3-åring under Marcus regi, så med tre lopp i kroppen som 4-åring kan Prosperous nu ta sin första V75-seger. Med cirka 100 mil i benen och övernattning fredag till lördag i Sundsvall väljer jag dock att gardera med fem hästar, där 11 So Gå Ikaros är en riktig kantboll.

V75-3: 2 Digital Ink i spets med 6 Cruzado Dela Noche i dödens – ja, alla pratar om ett typiskt 2-hästarslopp. För att krydda systemet garderar jag med 7 Alkalizer Am och 10 Beau Mec. Lyx-streck? Ja, förmodligen men tänk om …

V75-4: 7 Digital Performer är mitt vinnardrag före 3 Herrio Boko och 1 Valour Kronos. Det kan räcka långt med den trion, men jag plockar med ytterligare en trio där 11 Mr Golden Quick är en rysare.

V75-5: 5 Månprinsen AM har sex raka segrar efter förlusten i fjol då 4 Lome Brage vann i Skellefteå. Han har bollat med Lome Brage efter det i några lopp, varit bländande på slutet vid segrarna och för mig är Gunnar Melanders stjärna en given bank. 

V75-6: 7 Disco Volante har visserligen ett spår långt ut på vingen, men det kommer att bli en tuff och kanske också långdragen spetsstrid, så jag utgår från att Ulf Ohlsson ger 5-åringen en hygglig resa i andra spår och sedan avgör över det 184 meter långa upploppet.

V75-7: 4 Linus Boy är en följetong i V75 och är vinnardraget, men det är ett vasst Silver-lopp över 2640 meter så mycket kan hända. Sex streck, där 9 Ola Montana spikas på det lilla systemet. Varför? Ja, Nicklas Westerholm är en skicklig nybörjare i branschen, hästen är en segermaskin och det är snack om urryckare för första gången och det låter klart intressant.

Mitt V75-förslag

V75-1: 2, 4, 6. Res: 5-1.

V75-2: 3, 4, 5, 7, 11, 12. Res: 10-6.

V75-3: 2, 6, 7, 10. Res: 4-8.

V75-4: 1, 2, 3, 7, 8, 11. Res: 9-4.

V75-5: 5 Månprinsen AM. Res: 2-1.

V75-6: 7 Disco Volante. Res: 2-6.

V75-7: 2, 4, 5, 8, 9, 10. Res: 7-6.

Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. Om man också singelstreckar nr 9 Ola Montana i avdelning 7 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.

 

Ottos analys till V75 på Umåker i morgon!

V75-cirkusen drar till Norrland och Umåkers travbana. Redan i första avdelningen dyker det upp några riktiga kanoner som vi lär få se mer av framöver i de stora loppen. 

V75-1

4 Diamanten (35%) blir favorit i sin årsdebut. Han gör andra starten i regi Stig H Johansson och det är ju MYCKET SPÄNNANDE. Stig var jättenöjd med ett banjobb för en tid sedan och han är säkert väl förberedd. Här ser det ut som att han kan komma till spets och han räknas givetvis direkt. Ändå svårt att spika. 2 Makethemark (33%) gjorde årsdebut nyligen på Bollnäs och såg kanonfin ut. Med hjälp av LOPP I KROPPEN så känns han verkligen som en utmanare. 6 Muscle Hustle (21%) utvecklades kanonfint under fyraårssäsongen hos Bergh. Nu ryktas det om skor runtom och då känns det som om Robert bara vill ge sin häst en genomkörare och då är han som mest ett garderingsstreck.

V75-2

3 Donners AM (14%) gjorde ett fint lopp i årsdebuten som tvåa. Donners AM lever mycket på sin styrka och förutsättningarna idag är helt perfekta. Han lär göra ett riktigt tufft lopp. Det är SNACK OM 6 Julius Leejs (4%). Det ryktas om barfota runtom och jänkarvagn. Jepson är SNABB UR GROPARNA och kanske är det ledaren. Spännande på procenten. Loppet är egentligen ganska öppet men jag nöjer mig i första hand med 3 och 6.

V75-3

Favoriten 2 Digital Ink (47%) har en väldigt bra uppgift på pappret. Han är startsnabb och leder det här loppet länge. Tänkbar spik. 6 Cruzado dela Noche (34%) är nog LIKA BRA som favoriten men med tanke på utgångslägena får han antagligen ett tyngre lopp än favoriten. DESSA TVÅ HÖJER SIG ÖVER MÄNGDEN. Tredje häst är 10 Beau Mec (9%).

V75-4

I lägsta klassen är det EN ELLER ALLA för mig. 7 Digital Performer (20%) är en häst som jag gillar. Han har fått två lopp i kroppen nu och senast åkte han dit i sista steget då han hade fått ett tungt lopp utvändigt ledaren. Ulf Ohlsson känns som ett kuskplus ändå och jag tycker att han är KLAR FÖRSTA HÄST (chansspik). Dock kan det vara hästar i den här låga klassen som blommar ut nu när våren är här så visst kan det löna sig att gardera.

V75-5

Jag har försökt att FÄLLA Månprinsen A.M. (74%) på slutet men han har varit helt överlägsen och det verkar som han är i en fantastisk form. Han vinner antagligen igen men jag fortsätter att gå emot. Kort distans är ändå lite jobbigt då han kan bli hängande en bit i spåren. 4 Lome Brage (14%) är ju en norsk sprinter som är OERHÖRT SNABB. Erik Adielsson kommer att ta till all tänkbar körskiklighet för att hålla ifrån sig den stora favoriten. Jag tror Lome Brage kan utmana Månprinsen.

V75-6

Favoriten 7 Disco Volante (43%) har alltid visat supertalang. I årets två starter har han sett väldigt fin ut och senast var han nära i mål. MEN var hamnar han från start? Det lär bli ett tufft upplägg och detta gör att jag absolut går emot. Första hästen för mig är 2 Erik Sting (23%). Han gjorde en toppinsats senast då han kördes fram i dödens och höll jättebra. Här har han ett prefekt läge och behöver inte brukas från start. 5 Västerbo Grosbois (6%) har utvecklats ENORMT på slutet och här bär det av till ledningen. Han är OERHÖRT MYCKET BÄTTRE på kort distans. 

V75-7

Sista avdelningen är det väldigt JÄMNSTRECKAT. Knapp favorit är 5 Qahar Q.C. (20%). Han var riktigt överlägsen i klassen ett tag i vintras men nu blir det svårare då banorna är mycket snabbare. Han gillar lång distans och förutsättningarna är perfekta. Han kan vinna men bara ett streck. 5 Linus Boy (19%) har sett fin ut på slutet och senast fick han krafter kvar i mål. Fint läge och tidig. 2 Michelangelo Ås (15%) tror jag personligen är bäst på kort distans och därför lite tveksamt med den här distansen även om han har provat det i Frankrike. 8 Angle of Attack (15%) är en riktigt fin springare hos Bergh. Han lär laddas framåt och det snackas om barfota och jänkarvagn. Svårt läge men det kan gå ändå. 9 Ola Montana (14%) gör alltid gedigna insatser.

Finns en risk att det kan bli lite favoritbetonat men rätt som det är blir travet inte alltid som man har tänkt sig.

Trevlig helg! Per Ottosson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        Upp  

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 1120_v75_fernlund.jpg

 

 

 

 

 

Hur mycket kan man vinna med V75 BOOST?

Vid varje V75-omgång dras ett tresiffrigt Boostnummer. Om du har alla tre siffror rätt på spelkvittot så slår Boosten in om du har 7, 6 eller 5 rätt på ditt V75-system.

Och då händer följande: Du får 10 x vinsten på 7 rätt. (Om 7 rätt ger 50 000kr vinner du 500 000 kr) Du får 100 x vinsten på 6 rätt. (Om 6 rätt ger 1 000 kr vinner du 100 000 kr) Du får 100 x vinsten på 5 rätt. (Om 5 rätt ger 100 kr vinner du 10 000 kr)

Hur och när dras BOOSTnumret?

Det fullständiga Boostnumret dras och blir officiellt när resultatet av V75-7 är klart.

Vinn på bara ditt BOOSTnummer!

Du kan vinna på ditt Boostnummer även om du inte har 7, 6 eller 5 rätt! •  Har du rätt Boostnummer (alla tre siffror) vinner du 500 kr • Har du de två sista siffrorna rätt vinner du 150 kr • Har du den sista siffran rätt vinner du 50 kr Obs! För att en V75-vinst ska Boostas behöver alla tre siffror i Boostnumret vara rätt.

Vinsttak inom BOOST

1.  Ett V75-system kan max vinna 100 miljoner kr totalt. Med ett V75-system menas även t ex ett multivad (flerkupong) eller ett andels-system inklusive extraandelar. 2.  Vinstmedel till BOOST i 7-rättspotten har ett maxtak på 100 miljoner kr. 3.  Vinstmedel till BOOST i 6-rättspotten och 5-rättspotten har tillsammans ett maxtak på 50 miljoner kr. 4.  Det delas maximalt ut 150 miljoner kr på BOOST under en V75-omgång.

boostvinstexempel.png
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BoEklof

 V75  7 rätt tot. 6045;. Solvalla   DD 610: Solvalla 25/01

 V64 5 rätt tot. 196:- Romme  30/01

 V75 7 rätt tot. 8750:- Axevalla   DD 106:- 31/01

 V64 6 rätt tot. 2510:- Färjestad  01/02

 V64 DD. 73:- Mantorp  02/02

 V64 4rätt tot. 12:- Umåker 17/02  DD 47:-

 V64 5 rätt 1000:- Lappen tot 360:-   DD 47:-  17/02 Umåker

 V86 DD 57:- Sol-Berg 25/02

 V64 5 rätt 1000:- Lappen tot 880:-   DD 54:-  26/02 Örebro

 V64 5ätt 82:- DD 112:- 27/02 Bden

 

 

 

 

          Solvallas Tränare

 Erik Adielsson